Adverteren

Hoe een puppy zindelijk maken?


Dieren 07 Jul 2021
Hoe een puppy zindelijk maken?

Een puppy is erg schattig en door hun sprankelende kraaloogjes ben je opslag verliefd op ze. Het is dan ook heel leuk om een puppy in huis te halen en hem zien opgroeien. Een puppy zelf opvoeden is ontzettend leuk, maar is niet altijd makkelijk. Puppy’s zijn erg speels en hebben vaak een eigen wil. Ze luisteren nog niet goed, hebben nog geen manieren en doen vaak waar ze zelf zin in hebben. Het is dus belangrijk dat je een puppy goed opvoed, zodat je hem de baas kunt zijn. Ook als de puppy inmiddels een volwassen hond is geworden is het belangrijk om de opvoeding onder controle te houden.

Aanleren dat het buiten moet

Het opvoeden van een puppy begint bij het zindelijk maken. Een puppy weet niet dat zijn behoeftes buiten gedaan moeten worden. Als een puppy moet plassen of poepen zal hij dit gewoon doen, ongeacht waar hij is. Je zal met een puppy in huis dan ook vaak een plasje of een drolletje in je woonkamer of bijkeuken vinden. Het zijn kleine ongelukjes, maar wel is het belangrijk om hier direct aandacht aan te besteden. 

Vind je een klein ongelukje in huis? Breng je puppy hier dan naartoe, laat hem snuffelen en zet de puppy buiten. Zo kan hij de link leggen dat zijn behoeftes buiten gedaan moeten worden. Je hebt hier ook speciale trainingsmatjes voor. Dit zijn een soort luiermatjes die je op de grond legt. Als je merkt dat de puppy wilt plassen of poepen in huis, zet je hem snel op dit matje. Vervolgens leg je het matje steeds dichter bij de achterdeur en uiteindelijk zet je deze buiten. Je leert de puppy dan dat hij het plassen en poepen toch echt buiten moet doen. Uiteindelijk zal de puppy dit snappen en al snel aangeven wanneer hij naar buiten moet om zijn behoeftes te doen.

Beloon hem met iets lekkers

Heeft je puppy op het trainingsmatje zijn behoeftes gedaan of heeft hij duidelijk aangegeven dat hij naar buiten moet om een plasje te doen? Beloon de puppy dan met iets lekkers. Zo geef je aan dat de puppy iets goeds gedaan heeft. Hij zal dan ook sneller aangeven dat hij naar buiten moet, omdat hij weet dat hij dan beloond wordt. Geef de puppy een lekker hondenkoekje en een aai over zijn bol. Reageer enthousiast als hij iets goeds gedaan heeft. Hier zal de puppy vrolijk en blij van worden.

Hoe een puppy zindelijk maken?
Dieren 07 Jul 2021

Hoe een puppy zindelijk maken?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen