Adverteren

Ideeën voor een gezonde maaltijd


Gezondheid 03 May 2021
Ideeën voor een gezonde maaltijd

Gezond eten is belangrijk. Door gezond te eten blijft ons lichaam in goede conditie en zitten we zelf ook veel lekkerder in ons vel. Je kunt verschillende gezonde maaltijden klaarmaken. Kies altijd voor een maaltijd die je eenvoudig klaar kunt maken. Heb je weinig inspiratie? Dan kan deze blog jou helpen, want vandaag brengen we verschillende ideeën voor een gezonde maaltijd naar buiten. 

Salade

Je kunt onder andere kiezen voor een salade als maaltijd. Kies bijvoorbeeld voor een caesar salade met garnalen. Je kunt de salade maken met sla naar keuze. Vul de salade vervolgens aan met gekookte eieren, avocado, tomaatjes, garnalen en een dressing. Aan een goed gevulde salade als maaltijd heb je echt genoeg. Het is erg gezond en heerlijk wanneer je geen zin hebt in warm eten op bijvoorbeeld een warme zomeravond. Een salade is eenvoudig klaar te maken en je kunt hem vullen met gezonde ingrediënten naar keuze. Je kunt ook een salade maken met tonijn, kip of verschillende groenten.

Verse soep

Een verse soep is heel gezond en je kunt hem klaarmaken hoe jij het wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verse tomatensoep, pompoensoep of kippensoep. Welk soep je wilt maken kun je zelf bepalen en je kunt zelf ook ingrediënten naar keuze toevoegen. Je kunt de soep dus geheel naar smaak aanvullen. Online vind je ook veel verschillende recepten voor een verse gezonde soep.

Visgerechten

Vis is erg gezond en goed voor je lichaam. Wekelijks een stukje vis eten is erg goed voor je. Er zijn verschillende visgerechten die je klaar kunt maken. Je kunt vis bakken, maar ook kun je vis verwerken in bijvoorbeeld een ovenschotel. Er zijn verschillende vissoorten die je kunt eten. De gezondste vis is vette vis met meer dan 5% vet. Kies bijvoorbeeld voor haring, zalm, sardines, makreel of forel. Vis kan ook goed koud worden gegeten in bijvoorbeeld een salade. 

Gezonde snacks

Ben jij dol op snacks? Dan hoeft dit niet perse ongezond te zijn. Je kunt namelijk ook heel eenvoudig zelf gezonde snacks maken. In dat geval weet je precies wat er allemaal in zit en je kunt de snack maken op jouw manier. Je kunt bijvoorbeeld zelf loempia’s maken met verse ingrediënten. Het maken van gezonde loempia’s hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt de loempia vullen met onder andere komkommer, lente uitjes, avocado’s, kipfilet, rijstvermicelli en wat peterselie.

Hoe een puppy zindelijk maken?
Dieren 07 Jul 2021

Hoe een puppy zindelijk maken?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen