Adverteren

Tips voor een opgeruimde kast


Tips 29 Jul 2021
Tips voor een opgeruimde kast

We hebben zoveel spullen en kunnen dit niet overal kwijt. Een kast is daardoor heel handig. In een kast kun je veel spullen kwijt en het ligt niet direct in het zicht. Je kunt een kast goed gebruiken voor bijvoorbeeld boeken, bakjes, kaarsen, geneesmiddelen en andere spullen. Ligt er iets in de weg? Dan leggen we dit vaak weg in de kast. Als we niet oppassen is de kast binnen de kortste keren bomvol en een grote puinhoop. We zien dan door de bomen het bos niet meer en alle spullen liggen door elkaar. Zo wordt het steeds lastiger om iets te vinden waar je naar opzoek bent, omdat het vaak tussen vele stapels met spullen ligt in de lade van je kast of achter de kastdeur. Het is daarom belangrijk om je kast goed opgeruimd te houden, zodat het overzichtelijk blijft en je nooit lang hoeft te zoeken tot je het nodige gevonden hebt.

Gebruik opbergboxen

Als tip willen we je meegeven om opbergboxen neer te zetten in je kast. Dit hoeven geen grote boxen te zijn, want je hebt ze in allerlei formaten. Je kunt kleine boxen kopen en hier kun je allerlei spullen in doen. Door opbergboxen te gebruiken in de kast kun je alles overzichtelijk houden en netjes wegleggen. Zo raken de spullen ook niet door elkaar en zal je niet lang hoeven te zoeken als je iets nodig hebt. Je kunt opbergboxen ook eenvoudig stapelen en zo kun je veel boxen kwijt. Doe bijvoorbeeld alle geneesmiddelen in een box en alle snoertjes in een box.

Leg spullen logisch neer

Kies een logische plek voor de spullen die je op wilt bergen in de kast. Leg spullen die je vaak nodig hebt bijvoorbeeld in de bovenste lade en alle spullen die je niet vaak gebruikt in de onderste lade. Zo liggen ze altijd op de pak en hoef je niet veel moeite te doen om de spullen te pakken. Wil je de opbergboxen stapelen? Doe dit dan op een logische volgorde. Leg de spullen zo neer dat je er makkelijk bij kunt en je ze ook snel weer terug kunt vinden. 

Breng een deel naar de zolder

Kom je in je kast spullen tegen die je niet vaak nodig hebt? Dan kun je deze ook in dozen of boxen doen en naar je zolder brengen. Denk bijvoorbeeld aan kerstspullen of decoratieve spullen voor Pasen. Je hebt dit slechts één keer per jaar nodig en deze spullen liggen dan vaak in de weg in de kast die je in je woonkamer of hal hebt staan. Je komt niet vaak op de zolder en daardoor liggen deze spullen ook niet in de weg.

Hoe een puppy zindelijk maken?
Dieren 07 Jul 2021

Hoe een puppy zindelijk maken?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen